Jääpalakin on asia

Tämä on katsaus täkäläisiin asioihin, jotka ovat luonteeltaan yllättäviä, ilahduttavia tahi toisenlaisia.

  1. Aloitetaan ruoasta. Sitä on nimittäin tässä kaupungissa tarjolla valtavasti. Joka kadunkulmassa on pieni koju, katukeittiö tai ravintola. Jatkuva ravintolapäivä, kuten armas puolisoni asian ilmaisi.
Hyvin tyypillinen täkäläinen annos, jossa riisi on kiva keko. (kuva: Hanna)
Hyvin tyypillinen annos, jossa riisi on kivasti kekona. (kuva: Hanna)

2. Toinen asia on jälkiruoka. Se ei useinkaan yllä pääruoan tasolle, mutta ilahduttaa erilaisuudellaan.

Thaimaassa messun jälkeen ei kahvitella vaan syödään kirkkoriisiä. Kuvassa kirkkoriisin jälkiruoka, joka sisältsi ainakin jääpaloja ,mustaa hyytelöä ja vesikastanjoita (kuva: Hanna)
Thaimaassa messun jälkeen ei kahvitella, vaan syödään kirkkoriisiä. Kuvassa kirkkoriisin jälkiruoka, joka sisältsi ainakin jääpaloja, mustaa hyytelöä ja vesikastanjoita. (kuva: Hanna)
Tahmea riisi eli sticky rice (kuvassa näkyvä vihreä asia) sopii mainioisti myös jälkiruokiin. (kuva: Hanna)
Tahmea riisi eli sticky rice (kuvassa näkyvä vihreä asia) sopii mainioisti myös jälkiruokiin, kuten jäätelöön. (kuva: Hanna)

3. Jatketaan vielä ruokateemalla. Kolmantena asiana olkoon jääpalat. Niitä lisätään täällä runsaasti lähes kaikkiin juomiin.

Jääpalojen joukkoon sopii myös liraus juomaa. Kuvassa esiintyy mös toinen suosittu asia nimittäin pilli. Olemme oppineet että kaikkia juomia voi juoda pillillä(kuva: Hanna)
Jääpalojen joukkoon sopii myös liraus juomaa. Kuvassa esiintyy lisäksi toinen suosittu asia, nimittäin pilli. Olemme oppineet, että kaikkia juomia tulee juoda pillitse. (kuva: Hanna)

4. Hymy on Thaimaassa merkittävä asia. Sen avulla hoituvat monenlaiset tilanteet – näin meitä opastettiin. Ensimmäiset päivät kuljimmekin Joonaksen kanssa joka paikassa hämmentyneenhölmistynyt hymy kasvoillamme, kunnes ymmärsimme, että ihan koko aikaa ei tarvitse pinnistellä.

5. Leikkiminen ei kuulu vain lapsille, sillä täällä aikuisetkin osallistuvat ilolla peleihin ja leikkeihin. Hyvä asia minusta.

IMG-20160412-WA0005
Yhteisleikkejä kummilapsi- ja nuorisotyön leirillä. (kuva: Hanna)

6. Vaikka elohopea huitelee +40 asteen tuntumassa, paikalliset käyttävät sinnikkäästi pitkiä housuja ja neuletakkeja.

Pitkät lahkeet tai pidempi hame ovat suotavia myös kirkoissa ja temppeleissä. Myös kengät jätetään ulkopuolelle.
Pitkät lahkeet tai pidempi hame ovat suotavia kirkoissa ja temppeleissä. Myös kengät jätetään ulkopuolelle. (kuva: Hanna)
Kengät jalassa ei läpsytellä myöskään Home of Praisen tiloissa. (kuva: Hanna)
Kengät jalassa ei läpsytellä myöskään Home of Praisen tiloissa. (kuva: Hanna)

7. Paikallaisten osoittama avuliaisuus on hieno asia. Saimme siitä näytteen, kun makoilin pahoinvoivana ilmajunapysäkin penkillä ja hetken päästä ympärilläni pyöri puoli tusinaa ihmisiä. Pari heilutteli viuhkaa, yksi kyseli vointia ja joku työnsi nenään vahvaa hajustetta. Olo koheni nopeasti ja kiittelimme auttajia vuolaasti.

8. Bangkokin koirat tuntuvat olevan joko pörröisiä sylikoiria tai ”korttelikoiria”, jotka norkoilevat tietyllä kadunpätkällä ja saavat ruokansa ehkä useammalta ihmiseltä.

Korttelikoirilla paahtava päivä kuluu lekotellessa. Öisin ne kokoontuvat ikkunamme alle kokoustamaan. (kuva: Hanna)
Korttelikoirien päivä kuluu lekotellessa. Öisin ne kokoontuvat ikkunamme alle pitämään kuoroharjoituksia. (kuva: Hanna)

9. Asuminen on täällä monenkirjavaa. Kaikkea löytyy upeista lukaaleista peltirakennelmiin. Seinät tai hieno sisustus eivät useinkaan ole tärkein asia, ja hyvin yksinkertaisessakin kodissa voi nähdä suuren taulutelevision.

Taloja joessa (kuva: Hanna)
Taloja joessa (kuva: Hanna)
Ylväänä keskellä Bangkokin korkein pilvenpiirtäjä (kuva: Hanna)
Ylväänä keskellä Bangkokin korkein pilvenpiirtäjä (kuva: Hanna)

10. Parkkeeraaminen on oma lukunsa. Menopelinsä voi huoletta pysäköidä muiden eteen, kunhan jättää vaihteen vapaalle..

...tällöin auton voi kätevästi työntää pois tieltä. (kuva: Hanna)
…tällöin sen voi näppärästi työntää pois tieltä. Usein parkkihalleista löytyy myös naiskuskeille suunnattu vaalenpunainen lady parking -alue, jossa ruudut ovat leveämpiä kuin muualla. Hyvä vai huono asia? (kuva: Hanna)

+ Thaimaassa ihaillaan vaaleaa hipiää siinä määrin, että auringolta suojaudutaan päivänvarjoilla ja moni käyttää vahvoja ihoa vaalentavia voiteita terveytensä uhalla. Samaan aikaan turistit kärventävät nahkaansa paahtavan auringon alla niin ikään terveytensä vaarantaen. Voi ihmistä.

~Hanna

 

2 thoughts on “Jääpalakin on asia”

  1. Täällä me nyt hönkäillään. Oma koti kullan kallis!

  2. Tulkaa jo kotiin hönkäilemään hiilidioksidia!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.